Japońskie pierożki gyoza

Japońskie pierożki gyoza

Japońskie pierożki gyoza

Przepis na : obiad

  Pierożki gyoza. Pierożki gyoza       Pierożki gyoza to japońska wersja chińskich smażonych pierogów. Smak japońskich pierożków jest bardziej czosnkowy, z większą ilością warzyw, ciasto jest cieńsze i bardziej chrupiące. Sos do maczania pierożków jest częściowo kwaśny i słony.       Pyszne japońskie pierożki z wieprzowiną, kapustą pekińską, czosnkiem, imbirem, olejem sezamowym, sake, sosem sojowym i ostrygowym. Można dodać około 30 gram mielonych przegrzebków albo kr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Książka Kucharska

Autor

Moja Książka Kuchrska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, ciasto, kurczak, krewetki, pierogi, kapustą, wieprzowina, kapusta pekińska, placki, rosół, placuszki, kurczak curry, kurczak po chińsku, zupa, grzyby, kaczki, makaron, sezam, szaszłyki, tajska zupa, obiad, przekąski, kurczak z makaronem, pierogi z mięsem, sos czosnkowy, ciasto na pierogi, pierogi z kapusta i grzybami

Inne przepisy z Moja Książka Kucharska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.