Eklerki

Eklerki

Eklerki

Eklerki to jeden ze smaków mojego dzieciństwa :) Odkąd pamiętam zawsze je uwielbiałam. Dziś sama potrafię je zrobić, dzięki czemu mogę cieszyć się ich smakiem kiedy tylko zechcę. A wykonanie ich w domu to żadna filozofia. Zachęcam wszystkich, którzy uwielbiają te ciastka tak jak ja, a znają smak tylko tych ze sklepu/cukierni, do własnoręcznego ich wykonania - satysfakcja gwarantowana ;) Składniki na około 15 - 18 sztuk. Ciasto parzone: 1 szklanka wody ( 250 ml ) 4 nieduże jajka 1 szklanka mąki pszennej ( 170 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Opowieści z piekarnika

Autor

Aleksandra BurdynAleksandra Burdyn

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciastka , ciasteczka, krem, polewa czekoladowa, czekolada, likier, pasta, pasty, ciasto ucierane , ciasto z kremem, ciasta z kremami, krem czekoladowy, ciasto budyniowe, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, ciasto z masą budyniową, ciasta z masa

Inne przepisy z Opowieści z piekarnika

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.