Karpatka

Karpatka

Karpatka

Przepis na : deser

Karpatka to moje ciasto dzieciństwa! Karpatka to bardzo popularne ciasto, które chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. To połączenie dwóch pofałdowanych blatów ciasta parzonego przełożone dużą ilością kremu budyniowego. Zapraszam po przepis na najlepszą karpatkę z puszystą, zwartą masą budyniową, która nie wypływa po bokach. Jeśli odtworzysz przepis krok po kroku to gwarantuję, że Twoja karpatka będzie cudownie pyszna! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na karpatkę: ciasto parzone 5... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.