Uwielbiam minimalistyczne wypieki. Im mniej, tym lepiej. Jak w ubiorze. Klasyka zawsze wygra. Tak, jak w tej szarlotce. Delikatne maślane ciasto gwarantuje rozkosze podniebienia, a słodko-kwaskowata nuta duszonych jabłek z uwielbianym przeze mnie cynamonem sprawia, że na pewno to ciasto upiekę raz jeszcze. To przepis mojej koleżanki. Mała ilość żółtek sprawia, że ciasto jest naprawdę kruche. Z własnego przepisu na szarlotkę dodałam tutaj tylko ocet winny, dla lepszego scalenia się zagniatanego ciasta. Szarlotka... czytaj dalej...
Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!