Drożdżowe maślane z malinami i kruszonką

Drożdżowe maślane z malinami i kruszonką

Drożdżowe maślane z malinami i kruszonką

Ciasto pyszne, pachnące masłem, z dodatkiem słodziutkich malin. Najlepsze świeżo upieczone, a zapach bezcenny Przepis główny pochodzi od Kwestii Smaku. Co nam trzeba? Na rozczyn 50 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki 200ml ciepłego mleka Ciasto: 4 żółtka jaj + 1 białko 100 g cukru 500 g mąki 150 ml ciepłego mleka 120 g stopionego masła Kruszonka 200 g mąki 100 g cukru pudru 100 g zimnego masła Dodatkowo miseczka rozdrobnionych malin z cukrem Robimy! Najpierw robimy rozczyn Drożdże kruszymy do ciepł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

Kinga LatosińskaKinga Latosińska

Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, maliny, drożdżowe, placki, ciasto z malinami, ciasto drożdżowe

Inne przepisy z Latosiowydom

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.