Ciasto pyszne, pachnące masłem, z dodatkiem słodziutkich malin. Najlepsze świeżo upieczone, a zapach bezcenny Przepis główny pochodzi od Kwestii Smaku. Co nam trzeba? Na rozczyn 50 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki 200ml ciepłego mleka Ciasto: 4 żółtka jaj + 1 białko 100 g cukru 500 g mąki 150 ml ciepłego mleka 120 g stopionego masła Kruszonka 200 g mąki 100 g cukru pudru 100 g zimnego masła Dodatkowo miseczka rozdrobnionych malin z cukrem Robimy! Najpierw robimy rozczyn Drożdże kruszymy do ciepł... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat