Przepis na : deser
Pleśniak, mimo mało zachęcającej nazwy, jest pysznym i bardzo efektownym ciastem. Do jego przyrządzenia możemy wykorzystać domowe powidła śliwkowe. Samo ciasto nie jest słodkie, dlatego świetnie kontrastuje z pianką z białek. 3 szklanki mąki pszennej 250 gram margaryny* 7 średnich jajek (M) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao słoiczek powideł śliwkowych pół szklanki cukru Margarynę siekamy nożem razem z mąką. Dodajemy żółtka, 2 łyżki cukru i proszek do pieczenia. Zagniatamy dokładnie ciasto. Dzi... czytaj dalej...
Dieta bez mleka to blog dla osób, które wykluczyły ze swojej diety mleko krowie i jego przetwory. Przepisy dla siebie znajdą tu nie tylko osoby ze skazą białkową czy mamy karmiące piersią. Dieta bez mleka to gotowa książka kucharska z przepisami dla każdego!