Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 łyżka przyprawy do piernika 1 jajko 1 szklanka śmietany 18% 250 g margaryny szczypta soli Krem migdałowy: 2 budynie śmietankowe bez cukru 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 3 - 4 łyżeczki kremu migdałowego z miodem Dodatkowo: ok. 50 g gorzkiej czekolady garść pokruszonych migdałów Przygotowanie: Ciasto - mąkę z przyprawa do piernika i solą przesiać. Schłodzoną margarynę dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczy... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.