Królewiec

Królewiec

Królewiec

 Pyszne miodowe ciasto z wkładką biszkoptową, przełożone kremem budyniowym na gorąco z aromatem migdałowym. Pysznie i prosto❤️ Składniki blaszka 23/33: Ciasto miodowe: jajko 1 szt,  soda 1 łyżeczka,  masło lub margaryna 150g, mąka pszenna 450 g,  cukier 150 g,  miód 3 łyżki,  biszkopt: jajka 4 szt,  cukier 3/4 szklanki,  mąka pszenna 3/4 szklanki,  mąka ziemniaczana 1 łyżeczka,  proszek do pieczenia 1 łyżeczka,  Krem: mleko 750ml, mąka pszenna 1,5 łyżki,&... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, biszkopt, ciasto z kremem

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.