ciasto - 160969 przepisów (strona:1100/10732)

Sernik pomarańczowy 38

dajcie znać jak Wam smakował Czas wykonania: 3 h 30 min (w tym 2 h pieczenia) Ilość porcji: 15 – 20 kawałków (forma 20 cm x 30 cm) Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g masła 100 g cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg mielonego sera 150 g masła 150 g cukru(...)cukier waniliowy 5 jajek 2 budynie waniliowe 1 ½ pomarańczy (skórka i miąższ) Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki. Zmielić biały ser (najlepiej 2 lub 3 razy). Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać żółtka i stopniowo po łyżce dodawać ser ciągle mieszając. Na końcu wsypujemy dwa budynie. Białka ubić

KuchniaWeDwoje.pl
Kopiec kreta 42

Chyba nie muszę pisać o cieście “Kopiec kreta” zbyt wiele – pyszne połączenie czekoladowego biszkoptu, masy śmietanowej z kawałkami czekolady oraz bananów. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu wyglądowi. Można kupić to ciasto w sklepie w wersji pudełkowej, ale uważam że jego wykonanie jest tak proste, że każdy da radę przygotować je własnoręcznie Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość(...)Krem: 500 ml śmietanki kremówki 30 % – 36 % 2 usztywniacze do śmietany 4 łyżki cukru pudru 100 g czekolady mlecznej Dodatkowo: 6 sztuk bardzo dojrzałych bananów średniej wielkości Przygotowanie: Ciasto : Masło rozpuścić w garnku i wystudzić. Białka ubić na sztywno, można dodać szczyptę soli. Do ubitej piany z białek dodać cukier i miksować przez chwilę. Następnie zmniejszyć obroty miksera, dodać

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik papieski ze słonecznikiem 45

Sernik papieski ze słonecznikiem – czyli coś dla osób lubiących słodkie ciasta. To tradycyjny sernik na kruchym spodzie polany masą krówkową i posypany podprażonym słonecznikiem. A dla tych, który lubią słodko słone połączenia polecam użyć solonego słonecznika – jest super! Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 24 kawałki (forma 20 cm x 30 cm) Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej(...)cukier wanilinowy 5 jajek 2 budynie waniliowe Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej krówkowej 70 -100 g słonecznika łuskanego 1 łyżka masła ½ łyżeczki soli (opcjonalnie) Przygotowanie: Wszystkie produkty na ciasto zagnieść energicznie na stopnicy. Ciasto zwinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki (będzie się lepiej rozwałkowywało). Zmielić ser biały twarogowy 3 krotnie. Masło o temperaturze pokojonej (najlepiej wyjąć je godzinę

KuchniaWeDwoje.pl
Tarta borówkowa 54

Tarta borówkowa to smaczne i orzeźwiające ciasto, które warto przygotować na specjalne okazje, ponieważ nie tylko ucieszy gości smakiem, ale i wyglądem. U mnie w domu uwielbiamy tarty, bo są szybkie w przygotowaniu i równie szybko znikają ze stołu, bo są pyszne! Zapraszam do wypróbowania przepisu na tartę z borówkami, który zachwyci każde podniebienie. PRZEPIS NA TARTĘ Z BORÓWKAMI Składniki(...)Ciasto: (na formę o średnicy 28 cm) mąka pszenna – 1,5 szklanki cukier puder – 1/3 szklanki żółtka – 3 sztuki masło – 70g proszek do pieczenia – 1 łyżeczka Masa serowa: twaróg z wiaderka – 500g jajka – 2 sztuki mąka ziemniaczana – 1 łyżka cukier waniliowy – 1 łyżka cukier puder – 5 łyżek Warstwa owocowa: borówki

Alle Dobre!
Ciasto serowa krówka 73

Ciasto serowa krówka to pyszne połączenie puszystego czekoladowego biszkoptu z lekką i kremową masą serowo-krówkową. Istna gratka dla miłośników ciast tortowych. Przepis na dużą blachę. Jest bardzo aksamitne, rozpływa się w ustach. Idealne na różne okazje, święta jak i na co dzień. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 6 dużych jajek L 1 i 1/4 szklanki cukru ( szklanka(...)czas miksując dodajemy po jednym żółtku, następnie cały czas miksując wlewamy olej. Dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy krótko tylko do połączenia się składników. Gotowe ciasto przelewamy do blachy o wymiarach 40×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół), pieczemy ok 30 min do suchego patyczka. Upieczone

Blog kulinarny S9.PL
Naleśniki z serem 53

Idealne ciasto na naleśniki w połączeniu z kremowym nadzieniem serowym i dodatkami. Nie ma nic lepszego! Tak przygotowane naleśniki sprawdzą się równie na śniadanie, obiad, kolację, a także jako słodki deser. Sekret idealnych naleśników to odpowiednio przygotowane ciasto z idealnych proporcji. Ja zawsze przygotowuję ciasto z jednego i tego samego przepisu, dzięki czemu mam pewność, że będzie perfekcyjne. Mój przepis(...)ciasto naleśnikowe znajdziecie już na blogu: IDEALNE CIASTO NA NALEŚNIKI Poniżej przedstawię Wam recepturę na pyszne nadzienie serowe, które w połączeniu z perfekcyjnym ciastem, smakuje obłędnie. Koniecznie musicie skosztować takiego naleśnika! PRZEPIS NA NALEŚNIKI Z SEREM Składniki na nadzienie 500 g sera półtłustego 2 łyżki cukru 1 cukier wanilinowy 1 żółtko 2 łyżki śmietany Wykonanie Ser rozdrobnić przy użyciu widelca

Alle Dobre!
Sezonowa szarlotka z rabarbarem i bezą 59

Obłędne sezonowe ciasto. Jeśli je raz zrobicie, będziecie do niego co roku wracać! Oto moja przewspaniała szarlotka z rabarbarem i puszystą bezą, na cienkim, pełnoziarnistym spodzie. Wiem, że kochacie szarlotki! Moja szarlotka dla diabetyka to jeden z najpopularniejszych przepisów na blogu. Dlatego tuż przed Dniem Mamy, który hucznie zamierzam świętować (w końcu jestem potrójną mamą!) mam dla Was nowy odlotowy(...)przepis. Tym razem nie będzie to zwykła szarlotka, a ciasto z rabarbarem. Pewnie znowu mi zarzucicie, że w bezie jest cukier, ale to jest beza. Zapewniam, że jest go o wiele mniej niż w bezie z cukierni. Próbowałam z zamiennikami, ale nie podołały. Możecie próbować i kombinować, ja ręczę za ten przepis, że zawsze Wam wyjdzie. Raz sobie pozwólcie

Dietolog
Babka " Do góry nogami " w 20 minut 99

Ciasto robi się w 15-20 minut. To babka czekoladowa z flanem który w magiczny sposób podczas pieczenia ucieka z góry na dół. Flan smakuje jak ptasie mleczko. Cała trudność polega na wyjęciu babki z foremki, dlatego im prostsza foremka tym łatwiej. Przekonałam się o tym po zrobieniu babki.    Ciasto: mąka pszenna 128 g ciemne kakao(...)jajek cukier waniliowy 1 łyżeczka dodatkowo: olej do smarowania ew. kakao do posypania blaszki    Forma do babki 21-22 cm. Wysmarować ją olejem i delikatnie posypać kakao. Ciasto. Do miski przesiać mąkę z proszkiem, sodą i kakao. Dodać cukier, sól, wymieszać łyżką. Dolać jogurt, olej, jajka i krótko zmiksować. Ciasto wylać do foremki. Flan. U mnie wszystkie składniki

Smaczne moje
3 desery, które dzieci lubią najbardziej 76

około 3 minuty.  Po upieczeniu posyp gofry dodatkowo cukrem pudrem. Możesz także dodać inne składniki, które lubi dziecko, na przykład pokrojone truskawki, borówki lub trochę bitej śmietany.  Ciasto marchewkowe Kolejnym lubianym deserem przez dzieci jest ciasto marchewkowe. Jest to zdrowa alternatywa dla ciast przygotowywanych z czekolady lub kakao. Do przygotowania ciasta marchewkowego potrzebne są następujące składniki: 1 szklanka(...)jajka, 3 duże marchewki, 1 i pół łyżeczki proszku do pieczenia, 2 garści orzechów włoskich, 1 łyżeczka cynamonu, 1/4 łyżeczki zmielonych goździków, 1/3 łyżeczki soli. Prezentujemy przepis na ciasto marchewkowe krok po kroku: Przygotuj marchewki do ciasta - obierz je, a następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pokrój orzechy na mniejsze części. Część zostaw do dekoracji. Rozgrzej piekarnik

Kuchcik gotuje
Mazurek z powidłami śliwkowymi i bezą 63

zawsze gościł na stole wielkanocnym w moim rodzinnym domu. Dziś nadal go piekę, ale udoskonaliłam nieco przepis. Jest naprawdę pyszny! Wielkanoc to dla mnie nie tylko jajka, ale też ciasta. Babki i mazurki piekę tylko raz w roku – właśnie na Wielkanoc. Ten mazurek, który dziś chcę Wam polecić, towarzyszy mi w wielkanocnych świętach od najmłodszych lat. Mazurek wielkanocny Tradycyjny(...)raczej konsystencji lekko ciągnącej, takiej bardziej do żucia, niż do chrupania Dlatego po latach nieco zmodyfikowałam ten przepis, ponieważ zależało mi na uzyskaniu odpowiedniej chrupkości bezy na wierzchu. Wyszło ciasto pyszne, chrupiące i też dość słodkie, ale co tam! W końcu tylko raz do roku jest Wielkanoc Pobierz bezpłatny PDF z przepisami na słodkości bezglutenowe .sub_header *, .sub_header { color

Wiszniówka
Puszysty sernik z mlekiem w proszku na herbatnikach. 437

szklanka cukru pół szklanki oleju roślinnego 1,5 szklanki mleka w proszku 1,5 szklanki mleka szczypta soli paczka herbatników – około 25 sztuk Sposób wykonania puszystego sernika. Przygotowanie ciasta zaczynam od wyłożenia blaszki papierem do pieczenia, a następnie na dno wykładam herbatniki , ciasno koło siebie, jeden przy drugim. Następnie nastawiam piekarnik na 180 stopni C, bez termoobiegu. Białka oddzielam(...)momentu aż składniki się połączą, wówczas wsypuję mleko w proszku. Całość ponownie miksuje na dość dużych obrotach tak aby masa była gładka i nie powstawały grudki. Na koniec do ciasta dodaję ubitą pianę i delikatnie mieszamy za pomocą szpatułki, ciasto musi być jednolite. Gotową masę serową wylewam na przygotowane wcześniej herbatniki, masę wylewam z bardzo małej wysokości

Ania gotuje
Serniki podkarpackie 130

które pieczone są w naszym regionie. Każdy inny, a co jeden to ciekawszy, smaczniejszy i wart upieczenia :)   Sernik biały Sernik biały to doskonały, leciutki sernik w delikatnym kruchym cieście. Jego nazwa wzięła się od tego, że do twarogu dodaje się jedynie białka. Potrzeba ich aż 18, ale właśnie dzięki nim sernik jest bardzo puszysty. http://trzecitalerz.blogspot.com/2017/03/sernik-biay-kuchnia-podkarpacka.html Sernik biały(...)masa serowa nie jest pieczone w piekarniku. Smaży się ją w garnku, a po zagęszczeniu mąką ziemniaczaną masą serową przekłada się upieczone kruche placki. Kiedy masa wystygnie, kruche ciasto mięknie i staje się delikatne niczym biszkopt. http://trzecitalerz.blogspot.com/2018/12/sernik-smazony-ze-somianej-kuchnia.html Sernik smażony ze Słomianej - kuchnia podkarpacka Sernik szachownica Bardzo delikatna i puszysta masa serowa połączona jest w nim z kakaowym

Trzeci talerz
Ciasto pianka 69

Ciasto pianka to bardzo lekki i delikatny wypiek. Przygotowany jest na cienkim biszkopcie z dodatkiem puszystej masy na bazie galaretki i śmietanki 30%. Idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Na pewno poprawi smak popołudniowej kawy. Ciasto pianka jest bardzo łatwe w przygotowaniu, dlatego też bez obaw każdy z Was może się pokusić o jego wykonanie w swoim domu. Smacznego! PRZEPIS(...)CIASTO PIANKA Składniki BISZKOPT 3 jajka 60 g mąki pszennej 60 g mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 1 łyżka wody MASA 2 galaretki truskawkowe 2 galaretki cytrynowe 2x 400 ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru DODATKOWO 2 galaretki truskawkowe Wykonanie BISZKOPT Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier. Ciągle ubijając dodajemy kolejno po jednym

Alle Dobre!
CIASTO JAJKO SADZONE 107

Ciasto jako sadzone świetnie wpisuje się w Święta Wielkanocne. Pyszne ciasto z dodatkiem morel lub brzoskwiń zalane krystaliczną galaretką nadającą niepowtarzalny urok, ciasto to będzie hitem niejednej imprezy ;) Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   BITA ŚMIETANA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru; 1 łyżka żelatyny   DODATKOWO Puszka(...)masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min. Upieczony biszkopt wystudzić. Bita śmietana Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody, odstawić do przestygnięcia

RAROSSA
CIASTO JAJKO SADZONE 104

Ciasto jako sadzone świetnie wpisuje się w Święta Wielkanocne. Pyszne ciasto z dodatkiem morel lub brzoskwiń zalane krystaliczną galaretką nadającą niepowtarzalny urok, ciasto to będzie hitem niejednej imprezy ;) Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   BITA ŚMIETANA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru; 1 łyżka żelatyny   DODATKOWO Puszka(...)masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min. Upieczony biszkopt wystudzić. Bita śmietana Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody, odstawić do przestygnięcia

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania