ciasto - 162258 przepisów (strona:1108/10818)

Paluchy Serowe w 5 Minut 65

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paluchy serowe to pyszna i bardzo szybka do zrobienia przekąska, którą można przygotować w zaledwie 5 minut + czas pieczenia. Wystarczy zakupić gotowe ciasto francuskie i ser żółty. Dodatkowo paluchy posypałam czarnuszką, jednak możecie ją pominąć. Paluchy serowe to idealna przekąska na różnego rodzaju domowe imprezy, spotkania ze znajomymi, czy porostu jako coś na ząb do dobrego filmu(...)Zapraszam serdecznie do wypróbowania mojego przepisy na ekspresowe paluchy serowe z ciasta francuskiego . Są bardzo szybkie smaczne i ciekawie prezentują się na stole. PRZEPIS NA PALUCHY SEROWE Składniki ciasto francuskie 80 g sera żółtego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy i pociąć na dowolnej wielkości podłużne paski. Paski z ciasta francuskiego poukładać na wyłożonej papierem do pieczenia

Przepiski.pl
Jabłecznik na kruchym cieście 72

Składniki: (szklanka 250 ml) (blaszka 25x35) Ciasto: Mąka pszenna 4 szklanki Masło 200 g Smalec łyżka Jajka 3 Śmietana 18 % 2 łyżki Cukier szklanka Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Sól szczypta Masa jabłkowa: Jabłka 2 kg Cukier 1/2 szklanki ( lub mniej jeśli jabłka są słodkie) Cynamon łyżeczka Przygotowanie: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, dodać cynamon, bułkę tartą oraz cukier ( jeśli(...)ilość cukru lub go pominąć). Wszystko razem wymieszać i odstawić. Do miski przesiać mąkę oraz proszek do pieczenia. Dodać masło, smalec, szczyptę soli, jajka, cukier i śmietanę. Wyrobić jednolite ciasto i podzielić na dwie części. Każdy kawałek ciasta zawinąć w folię i włożyć do lodówki do schłodzenia na ok 45 minut. Po tym czasie wyjąć jedną część ciasta. Ciasto rozłożyć

Kulinarne przygody
Orzechowe zawijasy 87

Zawijasy orzechowe z ciasta francuskiego 🥜🥰 Wyznaję zasadę, że w naszej lodówce zawsze musi być ciasto francuskie i powiedziałam też o tej mojej zasadzie babci 🧓Wzięła sobie do serca i owszem, zawsze ciasto w lodówce ma... Tylko nie wie co z nim zrobić i daje mi 🤪 Pomysły na ciasto francuskie? Mi ich nie brakuje! Dziś proponuję Wam ciasto francuskie na słodko(...)Składniki na 1 blaszkę zawijasów: 1 duży arkusz ciasta francuskiego 150 g orzechów (ja użyłam mix nerkowców, ziemnych i pecan) 100 ml mleka 4 kopiaste łyżki cukru koksowego/ksylitolu/erytrolu/ewentualnie zwykłego cukru 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki cynamonu 1 roztrzepane jajko do posmarowania Opcjonalnie : 1 łyżka syropu orzechowego Przygotowanie: Orzechy siekamy dość drobno. Przesypujemy do miski. Dodajemy słodzidło, mleko, cynamon, kakao

Czarnawisienka
Red velvet serobrownie na Walentynki. 66

Szukasz pysznego, atrakcyjnego deseru na Walentynki? Polecam Ci red velvet serobrownie. Moje dwa ulubione ciasta w jednym. To ciasto przepełnione jest miłością. Czerwień i czekolada, to jest to. Atrakcyjne i smaczne ciasto na romantyczny wieczór we dwoje. SKŁADNIKI: Masa serowa: 400 g serka śmietankowego 1/3 szklanki cukru szczypta soli 1 duże jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 lyzka maki ziemniaczanej(...)pszennej ZAPRASZAM ROWNIEZ DO OBEJRZENIA FILMU WYKONANIE: Zrobić masę s erową: W misce wymieszać rózgą lub mikserem, wszystkie składniki na sernik. Gotową masę serową odstawić na bok i zrobić ciasto na brownie: Masło rozpuścić i ostudzić. W misce utrzeć jajka z cukrem i szczypta soli. Do utartych jaj dodać rozpuszczone, schłodzone masło. Całość wymieszać mikserem. Do tak wymieszanych składników dodać

Pani M - kuchnia smakowita
Drożdżówki z budyniem waniliowym 85

wątpienia przepis ponadczasowy. Bułeczki drożdżowe z budyniem przepis, który lubią dorośli i dzieci. To idealny dodatek do kawy, kakao oraz gorącego mleka. Jak zrobić drożdżówki z budyniem? Przygotowujemy klasyczne ciasto drożdżowe, z którego formujemy bułeczki. Po wyrośnięciu w każdej tworzymy zagłębienie, które wypełniamy budyniem. Bułeczki z budyniem pieczemy w piekarniku kilkanaście minut i gotowe. Jeśli chcesz, drożdżówki możesz posypać kruszonka(...)Należy to zrobić przed wstawieniem do piekarnika. Bułeczki na drożdżach lubią też lukier. Lukier nakładamy po upieczeniu, ale gdy drożdżówki są jeszcze ciepłe. Bułeczki z ciasta drożdżowego z budyniem to słodki wypiek, który bez wątpienia wymaga uwagi w trakcie przygotowania. Jak każde ciasto drożdżowe potrzebuje cierpliwości i „ciepła”. Zrewanżuje się nam puszystością i pięknym zapachem podczas pieczenia. Domowa

Kuchnia Na Wypasie
Drożdżówki z twarogiem 89

bezproblemowe , a co najważniejsze pyszne! Tak pyszne, że trudno będzie się Wam im oprzeć! Chrupiące na zewnątrz, kryją w sobie mięciutki środek z serka o smaku waniliowym. Składniki na ciasto: - 500 g mąki tortowej, pszennej - 50 g świeżych drożdży. Jeśli nie masz to użyj suszonych w ilości 15 g - 250 ml mleka - 3 duże łyżki cukru - 100 g masła(...)cukier. Kolejno dodawaj żółtka, rozpuszczone zimne masło , drożdże ,a na koniec lekko ciepłe mleko. Całość idealnie rozmiesza się łyżką drewnianą. Następnie przenieś do misy z hakiem do wyrabiania ciasta i wyrabiaj w robocie nie dłużej niż 5 minut. Ciasto będzie lepkie i luźne. Zostaw w misce przykrywając ściereczka na minimum jedną godzinę. Urośnie ładnie. Kiedy ciasto będzie rosło to przygotuj

Z Kuchni Do Kuchni
Wieniec makowy 112

mnie makowiec to ciasto na Święta albo na wyjątkowe okazje. To nie tylko pyszny deser, ale również efektowna dekoracja stołu.                   Wieniec makowy Składniki: Ciasto: 1)       500 g mąki pszennej 2)       50 g drożdży(...)miski przesiewamy mąkę, dodajemy zaczyn, roztopione i ostudzone masło, żółtka i szczyptę soli i wszystko mieszamy, a następnie wykładamy na stolnicę i wyrabiamy miękkie i elastyczne ciasto. Gdy ciasto będzie już wyrobione przekładamy je do dużej miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 2 godziny.   4.    Gdy ciasto już wyrośnie, przekładamy

Na kulinarnym poligonie
Królewiec 92

Pyszne miodowe ciasto z wkładką biszkoptową, przełożone kremem budyniowym na gorąco z aromatem migdałowym. Pysznie i prosto❤️ Składniki blaszka 23/33: Ciasto miodowe: jajko 1 szt,  soda 1 łyżeczka,  masło lub margaryna 150g, mąka pszenna 450 g,  cukier 150 g,  miód 3 łyżki,  biszkopt: jajka 4 szt,  cukier 3/4 szklanki,  mąka pszenna 3/4 szklanki(...)masło 100 g,  cukier puder 150 g,  kakao 40 g,  mleko 4 łyżki,  Sposób przygotowania: Składniki na blaty miodowe, łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na pół i rozwałkowujemy dwa blaty na wielkość blaszki. Najłatwiej można to zrobić bezpośrednio na papierze do pieczenia i wtedy przenieść ciasto do blaszki. Pieczemy w 170st.C przez

kulinarne odsłony pati
Ciasto na naleśniki 60

Jakie zrobić najlepsze ciasto na naleśniki? Ten klasyczny przepis sprawi, że Twoje naleśniki będą lekkie, puszyste a to wszystko zaledwie z kilku podstawowych składników. Ciasto na naleśniki 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 jaja 1 szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka oliwy ewentualnie oleju Ciasto na naleśniki Wykonanie Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe(...)bardzo dokładnie mieszamy tak aby nie było grudek, możemy do tego celu użyć miksera ewentualnie trzepaczką. Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało łatwo się rozlać na patelni. Naleśniki smażymy bez dodatku tłuszczu, ewentualnie z minimalną ilością oleju na patelni (inaczej nasze naleśniki będą zbyt tłuste). Smażąc obracamy je aby zazłociły się równomiernie po obu stronach

Naleśniki
Faworki w 15 Minut 95

przygotowuje się w karnawale, na tłusty czwartek, jednak te pyszne przekąski możemy serwować niezależnie od okazji, ponieważ są błyskawiczne w przygotowaniu. W tym wpisie zaprezentuję Wam szybkie faworki z ciasta francuskiego , których przygotowanie zajmie Wam zaledwie 15 minut. Wystarczy kupić gotowe ciasto francuskie, podzielić je na małe prostokąty, następnie ponacinać każdy z nich na środku i pozawijać tak jak się(...)robi w przypadku tradycyjnych faworków. Początkowo sama byłam sceptycznie nastawiona, jednak jak przygotowałam faworki z ciasta francuskiego w swoim domu, zmieniłam zdanie. Smakują rewelacyjnie! Cała porcja zniknęła w mgnieniu oka! Faworki z ciasta francuskiego to idealna opcja dla osób zabieganych, zapracowanych, tych, które nie mają czasu na przygotowanie ich w tradycyjnej wersji. PRZEPIS NA FAWORKI W 15 MINUT Składniki gotowe

Przepiski.pl
Ciasto francuskie z serem 91

Ciasto francuskie z serem twarogowym to świeże i chrupiące domowe drożdżówki , nieporównywalnie lepsze niż te z piekarni! Co więcej są banalnie proste w przygotowaniu. Do nadzienia poza twarogiem możecie również dodać szczyptę cynamonu, cienką warstwę musu jabłkowego lub pokrojone w plasterki jabłka, gruszki itp. owoce. Ponadto do ciasta zamiast cukru możecie użyć słodzika. Więcej przepisów bez cukru znajdziecie tutaj . Przepis(...)ciasto francuskie z serem Przygotowanie opakowanie ciasta francuskiego (300 g) opakowanie dowolnego twarogu (250 g) 1 jajko 2 łyżki cukru / słodzika (24 g) opcjonalnie szczypta cynamonu owoce typu jabłka , gruszki itp. kilka łyżek musu jabłkowego ( przepis tutaj ) Czas przygotowania: 10 minut + 20 minut pieczenia Ilość: 6 dużych trójkątów (około 100 g każdy) Składniki Do twarogu dodajemy żółtko jaja (białko zachowaj

WegePrzepis
Ciastka francuskie z twarogiem i owocami 131

twarogiem i owocami. Idealnie smakują podane na ciepło. Jeśli chcecie dodać im słodyczy to przed podaniem możecie je posypać cukrem pudrem.  Składniki na 8 sztuk: 1 duże opakowanie ciasta francuskiego 1 kostka twarogu półtłustego (250 g) 2 żółtka 1 łyżka cukru wanilinowego 1 szklanka drobnych owoców (mogą być świeże lub mrożone, np. mieszanka malin, porzeczek, borówek) do dekoracji cukier(...)puder Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 8 równych kwadratów. Każdy brzeg ciasta naciąć (pozostawiając około 1 cm ciasta bez nacięcia w rogach kwadratu) . Na zdjęciach poniżej możecie zobaczyć, jak wykroiłam ciasto. Następnie górny brzeg ciasta nałożyć na dolny kawałek, a dolny na górny. Twaróg wymieszać z 1 żółtkiem oraz cukrem wanilinowym. Na środek ciasta nałożyć masę serową

Ugotować
Cynamonki, szybkie bułeczki z cynamonem 89

zachowują świeżość, ale zapewniam że bardzo szybko znikają z talerza. Bułeczki z cynamonem dosłownie rozpływają się w ustach. Zobacz jak krok po kroku upiec te pyszne bułeczki. Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki pszennej tortowej 30 g drożdży świeżych 250 ml mleka 1 jajko 2 żółtka 80 g miękkiego masła 50 g cukru szczypta soli Do posmarowania(...)może być gorące a jedynie ciepłe. Całość mieszam, przykrywam ściereczką i odtsawiam na 15 – 20 minut. Po kilkunastu minutach rozczyn rośnie i intensywnie pieni się. Krok 2. Wyrabiam ciasto. Do dużej miski wsypuję mąkę, dobrze jest wcześniej ją przesiać, aby byłą pulchna. Do mąki wlewam zpieniony rozczyn, dodaję 80g miękkiego masła, szczyptę soli oraz 1 jajko i 2 żółtka

Ania gotuje
Pieczone mini pączki z kremem budyniowym 97

Przepis na pączki pieczone w piekarniku to świetny pomysł na pyszny drożdżowy mini deser z kremem budyniowym. Pączki budyniowe z piekarnika, a tak naprawdę bułeczki z ciasta na pączki, to doskonała propozycja osób, które unikają dań smażonych. Jak upiec pączki w piekarniku? Przygotowanie ciasta na mini pączki z piekarnika jest dokładnie takie samo, jak do pączków smażonych. Po wyrośnięciu ciasto(...)pączki pieczone nie wymaga już wyrabiania. Wystarczy wyłożyć ciasto na blat i wykroić krążki. Do ciasta na mini pączusie z piekarnika nie musisz dodawać też alkoholu. Pączki pieczone są delikatne, krem lekko waniliowy z maślaną nutą. Pączki pieczone z budyniem to pyszny słodki deser np. na tłusty czwartek, który nie można nazwać dietetycznym, ale z pewnością lekko odchudzoną wersją klasycznych

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto na pizzę idealną 93

Dzisiaj przepis, który u nas w domu jest regularnie sprawdzany kilka razy w miesiącu. Podzielę się z Wami przepisem na ciasto na pizzę idealną. Dlaczego ciasto idealne? po pierwsze zawsze się udaje! jest to ciasto na pizzę, które wyjdzie zarówno z drożdży świeżych jak i z drożdży suchych możesz je piec od razu po wyrobieniu lub odstawić do lodówki(...)porcję podzielisz na 2 części wyjdą Ci 2 pizze na cienkim (ale nie łamiącym się) spodzie zrobienie jednej pizzy z całej porcji gwarantuje obłędnie pyszną pizzę na puszystym spodzie. Ciasto na pizzę przygotowuję, najczęściej ze świeżych drożdży dlatego w przepisie podam też jak zrobić rozczyn. Jeśli robisz ciasto na pizzę z drożdży suchych możesz pominąć ten krok. Jeśli zawsze masz

Gotujemywdomu.pl

Proponowane wyszukiwania