ciasto - 160969 przepisów (strona:1104/10732)

Faworki w 15 Minut 78

przygotowuje się w karnawale, na tłusty czwartek, jednak te pyszne przekąski możemy serwować niezależnie od okazji, ponieważ są błyskawiczne w przygotowaniu. W tym wpisie zaprezentuję Wam szybkie faworki z ciasta francuskiego , których przygotowanie zajmie Wam zaledwie 15 minut. Wystarczy kupić gotowe ciasto francuskie, podzielić je na małe prostokąty, następnie ponacinać każdy z nich na środku i pozawijać tak jak się(...)robi w przypadku tradycyjnych faworków. Początkowo sama byłam sceptycznie nastawiona, jednak jak przygotowałam faworki z ciasta francuskiego w swoim domu, zmieniłam zdanie. Smakują rewelacyjnie! Cała porcja zniknęła w mgnieniu oka! Faworki z ciasta francuskiego to idealna opcja dla osób zabieganych, zapracowanych, tych, które nie mają czasu na przygotowanie ich w tradycyjnej wersji. PRZEPIS NA FAWORKI W 15 MINUT Składniki gotowe

Przepiski.pl
Ciasto francuskie z serem 73

Ciasto francuskie z serem twarogowym to świeże i chrupiące domowe drożdżówki , nieporównywalnie lepsze niż te z piekarni! Co więcej są banalnie proste w przygotowaniu. Do nadzienia poza twarogiem możecie również dodać szczyptę cynamonu, cienką warstwę musu jabłkowego lub pokrojone w plasterki jabłka, gruszki itp. owoce. Ponadto do ciasta zamiast cukru możecie użyć słodzika. Więcej przepisów bez cukru znajdziecie tutaj . Przepis(...)ciasto francuskie z serem Przygotowanie opakowanie ciasta francuskiego (300 g) opakowanie dowolnego twarogu (250 g) 1 jajko 2 łyżki cukru / słodzika (24 g) opcjonalnie szczypta cynamonu owoce typu jabłka , gruszki itp. kilka łyżek musu jabłkowego ( przepis tutaj ) Czas przygotowania: 10 minut + 20 minut pieczenia Ilość: 6 dużych trójkątów (około 100 g każdy) Składniki Do twarogu dodajemy żółtko jaja (białko zachowaj

WegePrzepis
Ciastka francuskie z twarogiem i owocami 118

twarogiem i owocami. Idealnie smakują podane na ciepło. Jeśli chcecie dodać im słodyczy to przed podaniem możecie je posypać cukrem pudrem.  Składniki na 8 sztuk: 1 duże opakowanie ciasta francuskiego 1 kostka twarogu półtłustego (250 g) 2 żółtka 1 łyżka cukru wanilinowego 1 szklanka drobnych owoców (mogą być świeże lub mrożone, np. mieszanka malin, porzeczek, borówek) do dekoracji cukier(...)puder Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 8 równych kwadratów. Każdy brzeg ciasta naciąć (pozostawiając około 1 cm ciasta bez nacięcia w rogach kwadratu) . Na zdjęciach poniżej możecie zobaczyć, jak wykroiłam ciasto. Następnie górny brzeg ciasta nałożyć na dolny kawałek, a dolny na górny. Twaróg wymieszać z 1 żółtkiem oraz cukrem wanilinowym. Na środek ciasta nałożyć masę serową

Ugotować
Cynamonki, szybkie bułeczki z cynamonem 77

zachowują świeżość, ale zapewniam że bardzo szybko znikają z talerza. Bułeczki z cynamonem dosłownie rozpływają się w ustach. Zobacz jak krok po kroku upiec te pyszne bułeczki. Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki pszennej tortowej 30 g drożdży świeżych 250 ml mleka 1 jajko 2 żółtka 80 g miękkiego masła 50 g cukru szczypta soli Do posmarowania(...)może być gorące a jedynie ciepłe. Całość mieszam, przykrywam ściereczką i odtsawiam na 15 – 20 minut. Po kilkunastu minutach rozczyn rośnie i intensywnie pieni się. Krok 2. Wyrabiam ciasto. Do dużej miski wsypuję mąkę, dobrze jest wcześniej ją przesiać, aby byłą pulchna. Do mąki wlewam zpieniony rozczyn, dodaję 80g miękkiego masła, szczyptę soli oraz 1 jajko i 2 żółtka

Ania gotuje
Pieczone mini pączki z kremem budyniowym 85

Przepis na pączki pieczone w piekarniku to świetny pomysł na pyszny drożdżowy mini deser z kremem budyniowym. Pączki budyniowe z piekarnika, a tak naprawdę bułeczki z ciasta na pączki, to doskonała propozycja osób, które unikają dań smażonych. Jak upiec pączki w piekarniku? Przygotowanie ciasta na mini pączki z piekarnika jest dokładnie takie samo, jak do pączków smażonych. Po wyrośnięciu ciasto(...)pączki pieczone nie wymaga już wyrabiania. Wystarczy wyłożyć ciasto na blat i wykroić krążki. Do ciasta na mini pączusie z piekarnika nie musisz dodawać też alkoholu. Pączki pieczone są delikatne, krem lekko waniliowy z maślaną nutą. Pączki pieczone z budyniem to pyszny słodki deser np. na tłusty czwartek, który nie można nazwać dietetycznym, ale z pewnością lekko odchudzoną wersją klasycznych

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto na pizzę idealną 80

Dzisiaj przepis, który u nas w domu jest regularnie sprawdzany kilka razy w miesiącu. Podzielę się z Wami przepisem na ciasto na pizzę idealną. Dlaczego ciasto idealne? po pierwsze zawsze się udaje! jest to ciasto na pizzę, które wyjdzie zarówno z drożdży świeżych jak i z drożdży suchych możesz je piec od razu po wyrobieniu lub odstawić do lodówki(...)porcję podzielisz na 2 części wyjdą Ci 2 pizze na cienkim (ale nie łamiącym się) spodzie zrobienie jednej pizzy z całej porcji gwarantuje obłędnie pyszną pizzę na puszystym spodzie. Ciasto na pizzę przygotowuję, najczęściej ze świeżych drożdży dlatego w przepisie podam też jak zrobić rozczyn. Jeśli robisz ciasto na pizzę z drożdży suchych możesz pominąć ten krok. Jeśli zawsze masz

Gotujemywdomu.pl
Ciasto makowe z kremem budyniowym 80

Makowe ciasto tortowe ze śmietankową masą budyniową z dodatkiem białej czekolady oraz dżemem z czarnej porzeczki. Składa się ono z dwóch blatów makowych przygotowanych z gotowej masy makowej z dodatkiem kaszy manny oraz mąki ziemniaczanej. Bez dodatku mąki pszennej. Tak przygotowane blaty są dość wilotne i mają intensywny makowy smak. Masa budyniowa z dodatkiem gotowego budyniu śmietankowego oraz białej czekolady(...)jest kwestią gustu i masę można dopasować pod siebie dodając więcej cukru. Upieczone blaty makowe przełożone są słodką masą budyniową oraz kwaśnym dżemem z czarnej porzeczki, który równoważy słodycz ciasta. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki temu ciasto smakuje znakomicie! Całe ciasto jest dość proste w przygotowaniu i nie zajmuję dużo czasu, więc świetnie sprawdzi się zarówno jako tort

Kuchnia MagdaLeny
Snikers 91

Snikers             Najlepsze ciasto w moim domu. Ciasto na zdjęciach zrobiono z podwójnych składników. Składniki ciasto 2 żółtka jajek 1 szt jajko 600 g mąka pszenna 1/2 szkl cukier 2 łyżki mleka 3 łyżki miodu 2 łyżeczki soda oczyszczona 200 g margaryny cukier waniliowy 1 opak polewa orzechowa 200 gramów orzechy włoskie posiekane(...)margaryna 4 łyżki cukier 2 łyżki miodu masa budyniowa budyń śmietankowy 1 opak 1 łyżka mąka ziemniaczana 700 ml mleko dodatkowo: 1 puszka masa kajmakowa Przygotowanie CIASTO Mąkę wymieszać z sodą i posiekać z margaryną. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 części. Polewa orzechowa Wszystkie składniki polewy orzechowej włożyć do rondla i zagotować. Trzy identyczne blaszki

Kuchnia Danusi
Cytrynowa tarta sernikowa z żurawiną 73

Kruchy spód: Mąkę pszenną przesiać, wymieszać z cukrem pudrem i solą. Dodać wodę oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło i przesiekać wszystko razem nożem lub specjalną siekaczką do kruchego ciasta. Kiedy składniki zaczną formować się w kruszonkę, szybko zagnieść jednolite, gładkie ciasto. Uformować je w kulę, lekko spłaszczyć, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 1 godzinę(...)Schłodzone ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na grubość około 3 mm. Następnie razem z papierem przenieść do formy na tartę o średnicy 25 cm, wysmarowaną wcześniej masłem i oprószoną mąką ( lub tak jak u mnie - forma prostokątna o wymiarach dolnych 19x29 cm ) w taki sposób, aby papier był na górze, następnie delikatnie odkleić papier od ciasta i dokładnie wylepić

Opowieści z piekarnika
Seromakowiec z wiśniami i galaretką 115

święta w moim domu musi być ciasto z makiem. Ale żeby nie był to tradycyjny makowiec postanowiłam trochę pokombinować i stworzyć coś nowego. Tak oto zwykły makowiec japoński przełożyłam masą z sera gotowanego i wykończyłam orzeźwiającymi wiśniami w galaretce. Powiem Wam nieskromnie, że ciasto wyszło wspaniałe. Wilgotne, kremowe, rozpływające się w ustach. Dobrze, że zrobiłam wielką blaszkę bo każdy chciał(...)dokładkę :) Ciasto makowe: 400 g maku zmielonego  2 szkl mleka  500 g cukru pudru 5 jabłek 12 łyżek kaszy manny 12 jajek 250 g miękkiej margaryny 3 łyżeczki proszku do pieczenia olejek migdałowy Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 4 jajka 200 g masła 1 szkl cukru 3 budynie waniliowe 3/4 szkl mleka łyżeczka ekstraktu waniliowego

Smakołyki Asi
Szarlotka ekspresowa 92

Szarlotka to ulubione ciasto mojego synka, więc co jakiś czas gości w naszym domu, bo czego mama nie zrobi dla swoich dzieci... Szarlotki nie zabrakło również na tegoroczne Święta. Tym razem przygotowałam szarlotkę ekspresową, bo robiłam ją dosłownie w ostatniej chwili, tak na szybko. Nazwałam ją ekspresową ponieważ naprawdę szybko się ją robi. Po pierwsze ciasta nie trzeba długo zagniatać(...)drugie użyłam gotowych smażonych jabłek ze słoika, które przygotowałam sobie w sezonie letnio - jesiennym. Mimo, że robiona na szybko, to wyszła bardzo smaczna i nawet lepsza od tych ciast, którym poświęciłam więcej czasu. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2,5szkl. mąki pszennej tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3/4szkl. cukru 150g masła 3 żółtka 2 słoiki

Waniliowe Improwizacje
Sernik rosyjski 99

Sernik to ciasto, które obowiązkowo gości na moim stole w każde święta i nie tylko. Przepisów na serniki jest wiele. Ja mam już kilka swoich sprawdzonych, ale lubię ciągle próbować czegoś nowego. W tym roku na Święta Bożego Narodzenia postanowiłam więc przygotować sernik, jakiego jeszcze nie piekłam. Kiedyś gdzieś w internecie natknęłam się na sernik rosyjski, który był zrobiony(...)cieście z dodatkiem orzechów laskowych. Wtedy akurat nie miałam orzechów, bo było poza sezonem, więc zrobienie sernika odłożyłam na stosowny moment. Ten moment nadszedł właśnie teraz. Miałam zapas orzechów laskowych z przydomowego sadu, a że orzechy kojarzą mi się nie tylko z jesienią, ale również ze świątecznymi smakami, to postanowiłam właśnie zastosować ten przepis. Sernik rosyjski to bardzo puszysty

Waniliowe Improwizacje
Wieniec drożdżowy z marcepanem i żurawiną na skandynawską nutę 86

szukacie jeszcze jakiejś pysznej zimowej słodkości na świąteczne dni, to dziś przychodzę właśnie z taką propozycją! Przepiękny wieniec drożdżowy pełen słodko-kwaśnego nadzienia i cynamonowego aromatu. Między puszystymi splotami ciasta wiją się różowe wstęgi pełne smaków świątecznej Skandynawii, bo właśnie tam marcepan i żurawina rozpieszczają spragnione podniebienia zimowych łasuchów. Ten drożdżowy smakołyk nie tylko pięknie się prezentuje ale i wypełnia(...)ludzi zebranych przy stole i śnieg z cukru pudru, który miękko wylądował na rozkosznym wieńcu z marcepanem i żurawiną. Chrupcie na szczęście! ♥ Drożdżowy wieniec z marcepanem i żurawiną Potrzebujesz: Ciasto: 25g świeżych drożdży 250ml letniego mleka 50g cukru 500g mąki pszennej (T450) 1 całe jajko i 1 rozdzielone na żółtko i białko szczypta soli 75g roztopionego masła Nadzienie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Świąteczny keks angielski 55

Keks, to jedno z ciast, które mocno kojarzy się ze świętami Bożego Narodzenia, a szczególnie wtedy, kiedy wypełnione jest mnóstwem kolorowych bakalii. Dzisiaj podzielę się z wami przepisem na jeden z najlepszych keksów, jaki jadłam do tej pory. Ciasto jest mięciutkie, nie wysuszone i ma delikatnie rumowy posmak. Ponieważ jest łatwe do przygotowania, jak zwykła babka ucierana - to zachęcam(...)miksera do minimum i dodać posiekane bakalie oraz namoczone rodzynki razem z rumem  (fot.2) .  Przygotować standardową formę keksówkę. Wysmarować ją masłem i wysypać bułką tartą. Przełożyć przygotowane ciasto. Wyrównać  (fot.3) . Piec najpierw w temperaturze 160°C (grzanie góra-dół) przez około 20 minut, następnie zwiększyć temperaturę do 180ºC i piec jeszcze przez 60 minut do momentu "suchego

Świat Ciasta
''Makowy kwiat'' Wieniec w czerwonym lukrze 74

Idealny na świąteczny stół. Duży rodzinny rozmiar zaspokoi apetyt wszystkich domowników.    Ciasto : mąka pszenna 300 g mąka orkiszowa 200 g drożdże 25 g mleko 250 ml masło 80 g cukier 50 g 1 jajko + 1 żółtko szczypta soli Masa makowa : ugotowany mak zmielony z cukrem ( 450 g maku, 150 g cukru ) 2-3 łyżki miodu, 1 białko jagody(...)goji 40 g ew. aromat Lukier : cukier puder 150 g sok z cytryny 1 łyżka + ok.2 łyżki wody czerwony barwnik    Ciasto. Do dużej miski przesiać mąkę, dodać pokruszone drożdże,które posypujemy 2 łyżkami cukru. Resztę cukru roztrzepać z jajkami. W garnuszku lekko podgrzać mleko i masło do całkowitego rozpuszczenia, nie gotować. Lekko przestudzone mleko dodać do pozostałych składników

Smaczne moje

Proponowane wyszukiwania