ciasto - 162258 przepisów (strona:1114/10818)

Naleśniki z serem 67

Idealne ciasto na naleśniki w połączeniu z kremowym nadzieniem serowym i dodatkami. Nie ma nic lepszego! Tak przygotowane naleśniki sprawdzą się równie na śniadanie, obiad, kolację, a także jako słodki deser. Sekret idealnych naleśników to odpowiednio przygotowane ciasto z idealnych proporcji. Ja zawsze przygotowuję ciasto z jednego i tego samego przepisu, dzięki czemu mam pewność, że będzie perfekcyjne. Mój przepis(...)ciasto naleśnikowe znajdziecie już na blogu: IDEALNE CIASTO NA NALEŚNIKI Poniżej przedstawię Wam recepturę na pyszne nadzienie serowe, które w połączeniu z perfekcyjnym ciastem, smakuje obłędnie. Koniecznie musicie skosztować takiego naleśnika! PRZEPIS NA NALEŚNIKI Z SEREM Składniki na nadzienie 500 g sera półtłustego 2 łyżki cukru 1 cukier wanilinowy 1 żółtko 2 łyżki śmietany Wykonanie Ser rozdrobnić przy użyciu widelca

Alle Dobre!
Sezonowa szarlotka z rabarbarem i bezą 74

Obłędne sezonowe ciasto. Jeśli je raz zrobicie, będziecie do niego co roku wracać! Oto moja przewspaniała szarlotka z rabarbarem i puszystą bezą, na cienkim, pełnoziarnistym spodzie. Wiem, że kochacie szarlotki! Moja szarlotka dla diabetyka to jeden z najpopularniejszych przepisów na blogu. Dlatego tuż przed Dniem Mamy, który hucznie zamierzam świętować (w końcu jestem potrójną mamą!) mam dla Was nowy odlotowy(...)przepis. Tym razem nie będzie to zwykła szarlotka, a ciasto z rabarbarem. Pewnie znowu mi zarzucicie, że w bezie jest cukier, ale to jest beza. Zapewniam, że jest go o wiele mniej niż w bezie z cukierni. Próbowałam z zamiennikami, ale nie podołały. Możecie próbować i kombinować, ja ręczę za ten przepis, że zawsze Wam wyjdzie. Raz sobie pozwólcie

Dietolog
Babka " Do góry nogami " w 20 minut 113

Ciasto robi się w 15-20 minut. To babka czekoladowa z flanem który w magiczny sposób podczas pieczenia ucieka z góry na dół. Flan smakuje jak ptasie mleczko. Cała trudność polega na wyjęciu babki z foremki, dlatego im prostsza foremka tym łatwiej. Przekonałam się o tym po zrobieniu babki.    Ciasto: mąka pszenna 128 g ciemne kakao(...)jajek cukier waniliowy 1 łyżeczka dodatkowo: olej do smarowania ew. kakao do posypania blaszki    Forma do babki 21-22 cm. Wysmarować ją olejem i delikatnie posypać kakao. Ciasto. Do miski przesiać mąkę z proszkiem, sodą i kakao. Dodać cukier, sól, wymieszać łyżką. Dolać jogurt, olej, jajka i krótko zmiksować. Ciasto wylać do foremki. Flan. U mnie wszystkie składniki

Smaczne moje
3 desery, które dzieci lubią najbardziej 94

około 3 minuty.  Po upieczeniu posyp gofry dodatkowo cukrem pudrem. Możesz także dodać inne składniki, które lubi dziecko, na przykład pokrojone truskawki, borówki lub trochę bitej śmietany.  Ciasto marchewkowe Kolejnym lubianym deserem przez dzieci jest ciasto marchewkowe. Jest to zdrowa alternatywa dla ciast przygotowywanych z czekolady lub kakao. Do przygotowania ciasta marchewkowego potrzebne są następujące składniki: 1 szklanka(...)jajka, 3 duże marchewki, 1 i pół łyżeczki proszku do pieczenia, 2 garści orzechów włoskich, 1 łyżeczka cynamonu, 1/4 łyżeczki zmielonych goździków, 1/3 łyżeczki soli. Prezentujemy przepis na ciasto marchewkowe krok po kroku: Przygotuj marchewki do ciasta - obierz je, a następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pokrój orzechy na mniejsze części. Część zostaw do dekoracji. Rozgrzej piekarnik

Kuchcik gotuje
Mazurek z powidłami śliwkowymi i bezą 74

zawsze gościł na stole wielkanocnym w moim rodzinnym domu. Dziś nadal go piekę, ale udoskonaliłam nieco przepis. Jest naprawdę pyszny! Wielkanoc to dla mnie nie tylko jajka, ale też ciasta. Babki i mazurki piekę tylko raz w roku – właśnie na Wielkanoc. Ten mazurek, który dziś chcę Wam polecić, towarzyszy mi w wielkanocnych świętach od najmłodszych lat. Mazurek wielkanocny Tradycyjny(...)raczej konsystencji lekko ciągnącej, takiej bardziej do żucia, niż do chrupania Dlatego po latach nieco zmodyfikowałam ten przepis, ponieważ zależało mi na uzyskaniu odpowiedniej chrupkości bezy na wierzchu. Wyszło ciasto pyszne, chrupiące i też dość słodkie, ale co tam! W końcu tylko raz do roku jest Wielkanoc Pobierz bezpłatny PDF z przepisami na słodkości bezglutenowe .sub_header *, .sub_header { color

Wiszniówka
Puszysty sernik z mlekiem w proszku na herbatnikach. 455

szklanka cukru pół szklanki oleju roślinnego 1,5 szklanki mleka w proszku 1,5 szklanki mleka szczypta soli paczka herbatników – około 25 sztuk Sposób wykonania puszystego sernika. Przygotowanie ciasta zaczynam od wyłożenia blaszki papierem do pieczenia, a następnie na dno wykładam herbatniki , ciasno koło siebie, jeden przy drugim. Następnie nastawiam piekarnik na 180 stopni C, bez termoobiegu. Białka oddzielam(...)momentu aż składniki się połączą, wówczas wsypuję mleko w proszku. Całość ponownie miksuje na dość dużych obrotach tak aby masa była gładka i nie powstawały grudki. Na koniec do ciasta dodaję ubitą pianę i delikatnie mieszamy za pomocą szpatułki, ciasto musi być jednolite. Gotową masę serową wylewam na przygotowane wcześniej herbatniki, masę wylewam z bardzo małej wysokości

Ania gotuje
Serniki podkarpackie 145

które pieczone są w naszym regionie. Każdy inny, a co jeden to ciekawszy, smaczniejszy i wart upieczenia :)   Sernik biały Sernik biały to doskonały, leciutki sernik w delikatnym kruchym cieście. Jego nazwa wzięła się od tego, że do twarogu dodaje się jedynie białka. Potrzeba ich aż 18, ale właśnie dzięki nim sernik jest bardzo puszysty. http://trzecitalerz.blogspot.com/2017/03/sernik-biay-kuchnia-podkarpacka.html Sernik biały(...)masa serowa nie jest pieczone w piekarniku. Smaży się ją w garnku, a po zagęszczeniu mąką ziemniaczaną masą serową przekłada się upieczone kruche placki. Kiedy masa wystygnie, kruche ciasto mięknie i staje się delikatne niczym biszkopt. http://trzecitalerz.blogspot.com/2018/12/sernik-smazony-ze-somianej-kuchnia.html Sernik smażony ze Słomianej - kuchnia podkarpacka Sernik szachownica Bardzo delikatna i puszysta masa serowa połączona jest w nim z kakaowym

Trzeci talerz
Ciasto pianka 107

Ciasto pianka to bardzo lekki i delikatny wypiek. Przygotowany jest na cienkim biszkopcie z dodatkiem puszystej masy na bazie galaretki i śmietanki 30%. Idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Na pewno poprawi smak popołudniowej kawy. Ciasto pianka jest bardzo łatwe w przygotowaniu, dlatego też bez obaw każdy z Was może się pokusić o jego wykonanie w swoim domu. Smacznego! PRZEPIS(...)CIASTO PIANKA Składniki BISZKOPT 3 jajka 60 g mąki pszennej 60 g mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 1 łyżka wody MASA 2 galaretki truskawkowe 2 galaretki cytrynowe 2x 400 ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru DODATKOWO 2 galaretki truskawkowe Wykonanie BISZKOPT Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier. Ciągle ubijając dodajemy kolejno po jednym

Alle Dobre!
CIASTO JAJKO SADZONE 121

Ciasto jako sadzone świetnie wpisuje się w Święta Wielkanocne. Pyszne ciasto z dodatkiem morel lub brzoskwiń zalane krystaliczną galaretką nadającą niepowtarzalny urok, ciasto to będzie hitem niejednej imprezy ;) Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   BITA ŚMIETANA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru; 1 łyżka żelatyny   DODATKOWO Puszka(...)masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min. Upieczony biszkopt wystudzić. Bita śmietana Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody, odstawić do przestygnięcia

RAROSSA
CIASTO JAJKO SADZONE 120

Ciasto jako sadzone świetnie wpisuje się w Święta Wielkanocne. Pyszne ciasto z dodatkiem morel lub brzoskwiń zalane krystaliczną galaretką nadającą niepowtarzalny urok, ciasto to będzie hitem niejednej imprezy ;) Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   BITA ŚMIETANA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru; 1 łyżka żelatyny   DODATKOWO Puszka(...)masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min. Upieczony biszkopt wystudzić. Bita śmietana Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody, odstawić do przestygnięcia

RAROSSA
Kruche babeczki z kajmakiem. 78

orzechami lub płatkami migdałowymi. Na blogu znajdziecie również przepis na krem kajmakowy, który również będzie pasował do babeczek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kruche babeczki z kajmakiem. Składniki Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki ½ szklanki cukru pudru 200 g masła 2 żółtka 1 łyżka gęstej śmietany 18 % lub 22 % Kajmak: 1 puszka gotowego kajmaku Kajmak(...)mleka skondensowanego słodzonego: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego Kajmak z mleka skondensowanego słodzonego z dodatkiem masła: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 50 g masła Instrukcje Ciasto: Wszystkie składniki wykładamy na stolnicę i szybko zagniatamy na gładkie ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie odrywamy małe kawałki ciasta i wylepiamy nim foremki (ja użyłam foremek

To co lubię - gotuję i polecam
Razowe ciasto ucierane z borówkami FIT 61

Powiem Wam, że kiedy przyrządzałam to ciasto po raz pierwszy, nie zdawałam sobie sprawy, że wyjdzie aż tak pyszne! Tak dobrego ucieranego ciasta nie jadłam już dawno. Dlatego nie zwlekajcie zbyt długo i koniecznie zabierajcie się do roboty. Kilka podstawowych składników łączymy ze sobą w parę chwil, dodajemy cudowne borówki (lub inne ulubione owoce) i po godzinie możemy rozkoszować się(...)wspaniałym ciastem. Zwykłą mąkę zamieniamy na razową, cukier na erytrol, ilość masła zmniejszamy, a dzięki tym zabiegom uzyskujemy zdrowe, sycące ciasto o znacznie zmniejszonej kaloryczności w porównaniu do zwykłego ciasta ucieranego. Można? Można! Jeden kawałek to około 145kcal, B: 4,1g, T: 7,5g, W: 14,8g. Składniki na keksówkę 23 x 9cm (14 porcji): – 250g mąki pszennej pełnoziarnistej – 100g

Be Fit Be Strong
Makowo-migdałowy PAKOWANIEC 94

ciasto zawsze robi furorę na świątecznym stole. Ciasto :mąka pszenna 500 g 4 żółtka cukier 100 g /drożdże 60 g /masło lub margaryna 100 g mleko ok. 210 ml kefir 3 łyżki cukier waniliowy 1 łyżeczka masa makowa : mak ugotowany zmielony ok. 390 g cukier do smaku aromat migdałowy 1 białko jaja masa migdałowa : zmielone białe migdały(...)Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, pozostawić do wyrośnięcia.Masło stopić i przestudzić. Mąkę przesiać dodać, wyrośnięte drożdże, ciepłe mleko, żółtka ubite z cukrem , cukier waniliowy ,kefir. Wyrobić starannie. Gdy ciasto ma gładką powierzchnię, wlewać stopniowo masło ciągle wyrabiając. Ciasto odstawić do wyrośnięcia.     Masa makowa. Ugotowany mak zmielić z cukrem. dodać aromat i roztrzepane białko. Masa migdałowa. Migdały sparzyć

Smaczne moje
Parówki w cieście francuskim z sarepską 78

ogromną ochotę na parówki, to wybieram właśnie te z dobrym składem. W przypadku poniższego przepisu, bez problemu można parówki zastąpić ulubioną kiełbasą domową lub kabanosami.    Parówki w cieście francuskim z sarepską  Składniki Ilość składników dopasowujemy do ilości przekąsek, które potrzebujemy.  ciasto frnacuskie parówki  musztarda sarepska sezam jajko Przygotowanie Wycinamy taki kawałek ciasta francuskiego jakiej długości(...)chcemy mieć przekąskę. Ja przekroiłam parówkę na połowę i ucięłam jeden pasek szerokości ok. 10 cm ciasta francuskiego, przekroiłam go na  pół i to wystarczyło mi na dwie połówki parówki.  Smarujemy ciasto francuskie połową łyżeczki musztardy sarepskiej. Na to kładziemy parówkę  na środku,   równolegle do krótszej krawędzi ciasta francuskiego i zawijamy. Sposób zawinięcia zależy

Kuchnia moimi oczami
Napoleonka na krakersach 139

Ciasto Napoleonka na krakersach to jedno z łatwiejszych w przygotowaniu ciast bez pieczenia. Są to dwie warstwy solonych krakersów przełożone waniliowym kremem budyniowym. To ciasto można również zrobić używając herbatników, zamiast krakersów. Jednak ja uważam, że słodki krem budyniowo-waniliowy świetnie komponuje się ze słonymi krakersami i ciasto nie jest za słodkie. Moje ciasto Napoleonka na krakersach ma wysokość około(...)jeżeli ktoś lubi wyższe ciasta to może przygotować je na mniejszej blaszce. Przepis na ciasto Napoleonka na krakersach jest bardzo prosty, ale jeżeli ktoś nie ma w domu miksera to krem budyniowy można zrobić w inny sposób. A mianowicie do gotującego się mleka z cukrem dodać masło, a następnie po rozpuszczeniu wlewać mieszankę budyniową i gotować do zgęstnienia, jak poniżej

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania