Ciasto zebra nie tylko fajnie się prezentuje, ale również można je szybko przygotować i jest smaczne. To taka tradycyjna babka, której dodatkowych walorów smakowych dodaje polewa czekoladowa. Aby paski były grube i wyraźne, należy wlewać więcej ciasta. Jeżeli będziecie wlewać zamiennie małe ilości ciasta, to paski wyjdą gęste i cienkie. SKŁADNIKI 4 jajka szczypta soli 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 200 g masła 100 ml mleka 3,2% 300 g mąki pszennej to...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...