Rogaliki z marmoladą

Rogaliki z marmoladą

Rogaliki z marmoladą

Drożdżowe rogaliki z marmoladą różaną. Idealne na drugie śniadanie lub jako przekąska w ciągu dnia. Mięciutkie, puchate i proste do zrobienia. Składniki ciasta: 250 ml ciepłego mleka 550 g mąki pszennej (typ 550) 1/2 płaskiej łyżeczki soli 30 g drożdży 130 g cukru 80 g rozpuszczonego, letniego masła 2 jajka 1 płaska łyżeczka mielonej wanilii Ponadto: 500 g twardej marmolady różanej 1 jajko do posmarowania rogalików  mąka do posypania blatu Wykonanie: Jajka wyjmujemy z lodówki wcześniej, aby się ogrzały... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.