Tarta cytrynowa z bezą

Tarta cytrynowa z bezą

Tarta cytrynowa z bezą

Tarta cytrynowa z bezą jest jedną z moich ulubionych słodkich tart. Doskonale zbalansowane są w niej smaki kwaśny i słodki. Pamiętajcie, że cytryny, podobnie zresztą jak pozostałe cytrusy, przed sprzedażą są pokrywane warstwą sztucznego wosku. Wyjątkiem są tu cytryny "bio", których nie poddaje się woskowaniu. Jeśli nie jesteście w stanie ich kupić, pamiętajcie, żeby skórkę, którą chcecie dodać do ciasta, wcześniej sparzyć wrzątkiem. Dzięki temu wosk rozpuści się i spłynie z owocu. Żeby uzyskać więcej soku,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W SMAK

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Autor

Mariusz WachowiczMariusz Wachowicz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto 3 bit, ciasto, mąka, tarta, sok, cytryna, placki, słodkie, pieczenie, tarta na słodko, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto cytrynowe, bez pieczenia, ciasto z białek , jak zrobić wodę z cytryna, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, placki ziemniaczane

Inne przepisy z W SMAK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.