Ciasto francuskie często kupuję gotowe. Zwracam uwagę, aby było z masłem a nie z innymi tłuszczami. Można oczywiście samemu przygotować ciasto francuskie, ale na to potrzeba trochę czasu, chyba że przygotujemy ciasto francuskie według starego przepisu . A gdy już mamy ciasto francuskie, to proponuję mini tarty z brzoskwiniami lub nektarynkami . Z podanych poniżej składników upiekłam 4 mini tarty (foremki o średnicy 12 cm). Brzoskwinie lub nektarynki obrać, wyjąć pestki. Pokroić. Migdały zetrzeć (migdałów nie o... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...