Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem

Przepis na : kolacja

Tarta to rodzaj okrągłego placka przygotowywanego z ciasta kruchego, francuskiego, rzadziej drożdżowego, wypełnionego nadzieniem słodkim lub wytrawnym. Odmianą tarty na słono na kruchym cieście, zalanej masą śmietanowo-jajeczną jest quiche ( czytamy: kisz ). Trzeba przyznać, że Francuzi wpadli na genialny pomysł: pieczesz spód z ciasta, wrzucasz na niego owoce, słodki krem, albo mięso, rybę, warzywa i w sumie gotowe. 20 minut w piekarniku. Ile pomysłów, inspiracji, składników w kuchni - tyle tart! Najlepsze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Katie

Autor

wkuchnikatiewkuchnikatie

Kulinarny świat Kasi i Pawła Spróbujecie tutaj nowych smaków jak również przypomnicie sobie zapachy unoszące się w rodzinnym domu! http://www.wkuchnikatie.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, cukinia, ciasto francuskie, placki, ciasto kruche, dieta, przepisy na kruche ciasto, drożdżowe, mięso, ryba, ryby, ciasta z masa, kolacja, tarta na słodko, ciasto drożdżowe, ciasto z kremem, ciasta z kremami, placki z cukinii, szybkie ciasto, warzywa na patelnie

Inne przepisy z W kuchni Katie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.