Półfrancuskie drożdżowe rogaliki z masłem orzechowym i powidłami

Półfrancuskie drożdżowe rogaliki z masłem orzechowym i powidłami

Półfrancuskie drożdżowe rogaliki z masłem orzechowym i powidłami

Przepis na : śniadanie

Nakupiłam w Lidlu masła orzechowego bo tam jest najlepsze i tak sobie myślałam co by z niego stworzyć ?   Zrobiłam ciasto drożdżowe i pomyślałam ,że może zamiast zwykłego masła do ciasta półfrancuskiego użyć właśnie orzechowego..... nigdzie na necie nie znalazłam takiego doświadczenia więc zrobiłam:) hmmmm.....i wyszły rewelacyjne :) pachnące orzechami i wanilią a powidła śliwkowe przełamały smak :) najlepsze jeszcze letnie :) Składniki na 16 sztuk  dużych rogalików : - 560 g mąki pszennej typ 550 l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wypieki Rene

Autor

renata borowskarenata borowska

Pasjonatka fotografii i pieczenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, masło orzechowe, słoik, drożdżowe, ciasto na niedziele, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, rogaliki drożdżowe, orzechy, śniadania, śniadanie, ciasto z białek , ciasto z orzechami, ciasto z jogurtem naturalnym

Inne przepisy z Wypieki Rene

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.