Rogaliki drożdżowe z białym makiem
Rogaliki drożdżowe z białym makiem
Rogaliki drożdżowe z białym makiem Mięciutkie, delikatne i długo świeże rogaliki, wypełnione pysznym nadzieniem z białego maku. Ich wykonanie jest w miarę szybkie i niezbyt skomplikowane. Nadzienie możemy wykonać sami, według poniższego przepisu lub użyć gotowego z puszki. Polecam! Składniki: Ciasto: 600g mąki pszennej 30g świeżych drożdży 130g masła 250ml mleka 1/3 szklanki cukru 3 jajka + 1 jajko do posmarowania rogali Biały mak (można użyć gotowej masy makowej z puszki): 300g białego maku 100g mas... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem
Autor
Blogzapetytem
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, mak, rogale, drożdżowe, rogaliki drożdżowe, biszkopt, placki, lukier , bez pieczenia, ciasto z makiem, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto drożdżowe, ciasteczka
Inne przepisy z Blog z Apetytem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję