Cukier i jego zamienniki - wypieki bez tajemnic
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Cukier i jego zamienniki - wypieki bez tajemnic
Biały cukier to jeden z niezbędnych składników do wypieków. Bez niego nie ma sernika czy szarlotki. Są jednak pewne znane nam zamienniki dzięki którym nasze wypieki będą równie smaczne. Zacznijmy jednak od rodzajów cukru: 1. Cukier biały: Najpopularniejszy i najłatwiej dostępny. Bardzo kaloryczny. 2. Cukier brązowy: Podobnie jak cukier biały bardzo kaloryczny. Często z dodatkiem karmelu. Zamienniki cukru: 1. Stewia: doskonała do wypieków. Mniej kaloryczna, nie wywołuje alergii. 2. Ks...
Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjamiAutor
Honorata
Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, sernik, szarlotka, sernik bez cukru
Inne przepisy z Ciasta z tradycjami
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję