Knedle ze śliwkami zapiekane z kruszonką migdałową

Knedle ze śliwkami zapiekane z kruszonką migdałową

Knedle ze śliwkami zapiekane z kruszonką migdałową

Knedle – potrawa mączna wywodząca się z niemieckiego obszaru językowego (Knödl), popularna także w Polsce. Ma postać kulek z ciasta nadziewanych mięsem lub innymi składnikami, w Polsce najczęściej śliwkami. Gdy tylko zbliża się sezon śliwkowy obowiązkowym „gościem” w mojej kuchni są właśnie knedle. Były już na blogu knedle ze śliwkami i prawdziwe knedle ze śliwkami . Jako, że ta potrawa stwarza także inne możliwości, pomijając nadzienie, tym razem do ciasta dodałam domowy twaróg. Zmieniłam też sposób poda... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śliwka, ciasto, twaróg, ziemniaki, ziemniak, tarta, jajko, bułki, kluski, ciasto ze śliwką, orzechy, truskawki, mięso, truskawka, sosy, mielone, ciasto z truskawkami, ziemniaki zapiekane, ciasto z orzechami, ciasto z białek , ciasta tortowe, bułka pszenna, pieczone ziemniaki, sos serowy, pieczeń z mielonego, mięso mielone, drugie danie, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, dania na gorąco

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.