Chleb z inuliną, kawą zbożową i siemieniem lnianym

Chleb z inuliną, kawą zbożową i siemieniem lnianym

Chleb z inuliną, kawą zbożową i siemieniem lnianym

Jaki jest mój ulubiony chleb? Każdy następny, upieczony w domu. Mąka żytnia, pszenna, orkiszowa, mamy jakieś inne mąki do pieczenia chleba? Nie! Chyba, że mówimy o chlebie bezglutenowym ale nie takie chleby mam na myśli. Te inne mąki to owsiana, jęczmienna, amarantusowa, dyniowa, słonecznikowa, kokosowa, migdałowa, gryczana, ryżowa, kukurydziana, sojowa, kasztanowa...Może zapomniałam o jakiejś? Te inne wymienione są tylko uzupełnieniem do wypieku chleba, dodane do ciasta w niewielkiej ilości, sprawiają, że chleb ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.