Przepis na : deser
W weekend przetestowałam kolejny przepis bezglutenowy. Jabłecznik na kruchym cieście z duuużą ilością jabłek. Wypiek wyszedł pulchny, lekki, słodki i pachnący cynamonem, jabłkami i brązowym cukrem... Składniki Ciasto kruche bezglutenowe: 300 ml mąki bezglutenowej - zmodyfikowana własna mieszanka z tego przepisu - zamiast mąki gryczanej użyłam mąki jaglanej. Ciasto wyszło pulchne, żółciutkie i miękkie. 150 ml cukru 200 g margaryny lub masła 1 całe jajko i 1 żółtko 2 czubate łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka pro... czytaj dalej...
Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)