Czas czytania: 2 min Tarta czekoladowa z malinami na delikatnym kruchym spodzie również czekoladowym . Wypełniona pysznym nadzieniem z ciemnej czekolady jajek i soczystych malin . Po upieczeniu na wierzchu tarty tworzy się delikatna spieczona skorupka, a w środku pozostaje miękkie czekoladowe nadzienie. Konsystencja jest bardzo podobna do brownie . Tarta jest pyszna, spróbujcie podać ją z gałką lodów lub sosem z malin. Dopiekając tartę, uważajcie, aby jej nie wysuszyć, ja piekłam 25 minut bez termoobiegu, wnę... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.