CIASTO DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI I KRUSZONKĄ

CIASTO DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI I KRUSZONKĄ

CIASTO DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI I KRUSZONKĄ

Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką to klasyk, który piekę zawsze, kiedy sezon śliwkowy jest w pełni. Jest pyszne, puszyste, miękkie i bardzo długo zachowuje swoją świeżość. Drożdżówkę ze śliwkami mogłabym jeść o każdej porze dnia. A najlepiej smakuje mi z kubkiem ciepłego mleka lub kakao.  Idealne do niedzielnej, popołudniowej kawki, więc jeśli nie macie jeszcze ciasta na weekend to polecam właśnie ten placek. Pracy przy nim niewiele :) Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką - składniki na blach... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.