Klasyka polskiej słodkości to drożdżowiec z owocami. Ja proponuję moją wersję tego kultowego wypieku z orzeźwiającym, kwaskowym rabarbarem z nutą cytrusowego imbiru i chrupiącą kruszonką. Ciasto drożdżowe smakuje zawsze i bardzo szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: Klasyczne ciasto drożdżowe: 350g mąki pszennej 60g masła extra 35g świeżych drożdży 100g cukru 2 jajka 125ml mleka szczypta soli Wierzch: 370g rabarbaru 4 łyżki cukru brązowego 4cm startego imbiru Kruszonka: 30g mąki p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.