Wilgotne ciasto gruszkowe pachnące cynamonem, ciepłem i domowym zaciszem. Przygotowane z dodatkiem słodkich gruszek, odwrócone z pięknie widocznymi połówkami gruszek, polane miodem – cudne i charakterystyczne w smaku ciasto. Do niejednej kawy! Zapraszam na włoskie ciasto gruszkowe z cynamonem i miodem Włoskie ciasto gruszkowe, słodkie, z dodatkiem soczystych gruszek i cynamonu SKŁADNIKI: 4 gruszki (obrane ze skórki i pozbawione gniazd nasiennych) 200 g mąki 2 łyżki wody 100 g brązowego cukru 2 łyżeczk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...