Tordu z zielonym groszkiem i szynką

Tordu z zielonym groszkiem i szynką

Tordu z zielonym groszkiem i szynką

Przepis na : śniadanie

Tordu to francuskie pieczywo. Sama nazwa oznacza "skręcone", co odnosi się bezpośrednio do sposobu w jaki ten chleb się robi. Chlebki takie świetnie sprawdzą się na piknik. Wystarczy odrobina masła i kanapka gotowa. SKŁADNIKI 25 g drożdży 450 ml wody 450 g mąki pszennej chlebowej typ 750 250 g mąki pszennej razowej typ 2000 15 g soli 55 g szynki (u mnie sopocka) 1/2 puszki (400 ml) groszku Bonduelle sezam WYKONANIE Do miseczki wlać 100 ml wody, rozkruszyć drożdże, wymieszać, dodać 100 g mąki typ 750, ponownie w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Passions hobbies life

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.