Szarlotka na półkruchym cieście

Szarlotka na półkruchym cieście

Szarlotka na półkruchym cieście

Jedno z moich ulubionych ciast. Często je zamawiam jedząc na mieście, ale nieskromnie przyznam, że odkąd poznałam smak tejże właśnie szarlotki, moje podniebienie stało się wybredne :) Spróbujcie koniecznie - w mojej opinii jest to szarlotka idealna :) Składniki (na dużą tortownicę o śr. 28 cm): Ciasto: 4 szklanki (o poj. 250 ml) mąki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka masła (200 g) 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 2 jajka 2 żółtka 3 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego Nad... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa Cookierenka Agi

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.