Słońce mocno grzeje, ciasto w rękach szleje, rośnie pod wpływem temperatury więc będzie od razu pieczone na łonie natury. 220°C na grillu ustawione, dodatki na cieście ułożone, tylko 20 min pieczenia i czas zabrać się do jedzenia. Składniki: ciasto: 350 g mąki pszennej, 150 ml ciepłej wody, 20 g świeżych drożdży, ½ łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, pozostałe składniki: 120 g sera camembert okrągłego, 3 łyżki ajvaru, ok. 15 całych zielonych oliwek, 50 g startego sera żółtego, 50 g chipsów z salami, ... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.