Chlebek pszenno-orkiszowy, przepyszny

Chlebek pszenno-orkiszowy, przepyszny

Chlebek pszenno-orkiszowy, przepyszny

Robię go bardzo często. jest wspaniały. Ja zrobiłam go w automacie do pieczenia chleba. Polecam go bardzo. Przygotowanie ciasta – do wysokiego garnuszka wsypać drożdże, dodać dwie łyżki mąki pszennej, łyżeczkę cukru i wlać szklankę ciepłej wody. Nie gorącej. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce żeby lekko urosły drożdże. Na stolnicę wysypać obie mąki, zrobić wgłębienie wlać wyrośnięte drożdże, ocet, pozostałą wodę, sól, nasiona i płatki owsiane. Wyrobić ciasto jak każde ciasto drożdżowe. Ciasto musi b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, chleb, ciasto drożdżowe, drożdżowe, chleb na drożdżach , ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.