Chleb z Vermont na zakwasie z dodatkiem mąki żytniej razowej pieczony w żeliwnym garnku

Chleb z Vermont na zakwasie z dodatkiem mąki żytniej razowej pieczony w żeliwnym garnku

Chleb z Vermont na zakwasie z dodatkiem mąki żytniej razowej pieczony w żeliwnym garnku

Przepis na : śniadanie

Przepis na chleb z Vermont pochodzi z książki “Chleb” Jeffreya Hamelmana. Już podawałam ten  przepis, ale na chleb tylko z mąki pszennej. Tym razem wypiekłam chleb z Vermont, ale z dodatkiem mąki żytniej razowej. Składniki na 1 bochenek LEVAIN (Zaczyn) 70 g mąki chlebowej pszennej typ 750 90 g wody 15 g dojrzałego zakwasu (żytniego lub pszennego) CIASTO NA CHLEB 340 g mąki chlebowej pszennej typ 750 45 g mąki żytniej razowej (typ 2000) 210 g wody 8 g soli 150 g zaczynu/levain (całość oprócz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.