NAPOLEONKA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM

NAPOLEONKA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM

NAPOLEONKA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM

Przepyszne połączenie chrupiącego ciasta i budyniowego kremu.jest to wersja uproszczona bo z gotowego ciasta francuskiego i budyniu w proszku ale ciasto smaczne i znika migiem. SKŁADNIKI 2 opakowania ciasta francuskiego 5 szklanek mleka 3 budynie waniliowe bez cukru 5-6 łyżek cukru 250g masła WYKONANIE Rozgrzewamy piekarnik do 200C.Ciasto francuskie rozwijamy na dwóch blaszkach wcześniej wyłożonych papierem do pieczenia lub pieczemy jedna po drugiej :).Ciasto nakłuwamy widelcem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mała w garnku miesza

Autor

MurenaMurena

pozytywnie zakręcona mama miłośniczka zdrowej kuchni ,uwielbiam przyrodę i podróże.Ostatnio odkryłam swoją nową pasję - szydełkowanie :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, budyń, francuskie, ciasto francuskie, ciasto francuskie, tarta, ciasto budyniowe, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto ucierane , ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Mała w garnku miesza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.