Przepis na : śniadanie
…na śniadanie …na kolację …dla gości …na przyjęcia …na piknik …na przegryzkę do pracy Wspaniałe koszyczki z ciasta francuskiego, które można wypełnić swoimi ulubionymi dodatkami Są szybkie w przygotowaniu, świetnie smakują i efektownie wyglądają. Idealne na domową przekąskę lub na rodzinne imprezy (sylwestra, urodziny, chrzciny, komunie). To kolejny pomysł podpatrzony u mojej szwagierki. Zrobiłam je w fomie koszyczków, ale podobnie jak Dorota, zamiast kwadratów można wyci... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...