Przepis na : deser
Tartę robi się szybko. A to dlatego, że wcale nie wkładam ciasta do schłodzenia. Uczestniczyłam w warsztatach z Beatą Śniechowską z Master Chefa. Na deser robiłyśmy szarlotkę, wysoką z malinami. Po wyrobieniu ciasta od razu wylepiłyśmy min formę. Zapytałam Beatę, czy nie schładza? Nie - usłyszałam w odpowiedzi - ciasto i tak się upiecze. I od tamtej pory nie czekam na schłodzenie, Ciasto jest cudowne w smaku i kruche. 2-3 duże gruszki lub jabłka kardamon+cynamon+ mielona wanilia ( jeśli masz)&nb... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...