BAKLAVA CHEESECAKE CZYLI SERNIK W CIEŚCIE FILO

BAKLAVA CHEESECAKE CZYLI SERNIK W CIEŚCIE FILO

BAKLAVA CHEESECAKE CZYLI SERNIK W CIEŚCIE FILO

W tym roku ciężko będzie z podróżami a tęsknię za tureckimi, greckimi czy egipskimi słodyczami. Najpopularniejszym deserem w tamtych stronach jest... baklava. Słodki deser z ciasta filo z dodatkiem orzechów i miodu. Przygotowałam więc coś wyjątkowego. Ulubione ciasto męża połączyłam ze smakami kuchni bałkańskiej i tureckiej. Sernik wyszedł kremowy i puszysty. Składniki: CIASTO: 500 g sera wiaderkowego 250 g jogurtu greckiego 3/4 szkl. cukru ( w tym 1 łyżeczka cukru waniliowego) szczypta soli 3 jajka 150 g masła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.