Ptysie z craquelin

Ptysie z craquelin

Ptysie z craquelin

Przepis na : deser

Poczciwy ptyś z kremem , zwany we Francji „choux a la créme”, przeszedł tam metamorfozę. Od jakiegoś czasu modne jest, by na wierzchu surowego ciasta wyciśniętego z rękawa cukierniczego układać krążki craquelin, czyli rodzaj rozwałkowanej kruszonki zrobionej z masła, cukru i mąki. Dzięki niej ptysie podczas pieczenia rosną równomiernie i ładniej wyglądają. Nadto wspaniale chrupią. Niestety niezbyt długo – mają to do siebie, że chrupkość jest ulotna. Ptysie z craquelin powstały przy okazji piecz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciastka , ciasto, ptysie, budyń, krem, ciasta z kremami, ciasto z kremem, desery, ciasteczka, deser, ciasta z masa, mleko w proszku, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, ciasto ucierane , ciasteczka budyniowe, ciasteczka waniliowe, ciasto na niedziele

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.