Ciasto z cukinii, przekładane musem z cukinii
Ciasto z cukinii, przekładane musem z cukinii
Ciasto podwójnie "cukiniowe" - pyszne, wilgotne blaty ciasta z cukinią przekładane musem, również z dodatkiem cukinii. Dodatek cukinii jest niewyczuwalny, ciasto jest wilgotne i smaczne nawet bez przekładania, pozostawione w formie ciasta babkowego. Mus jednak podkręca smak oraz dzięki niemu ciasto pięknie prezentuje się na stole. Do upieczenia ciasta użyłam mąki Szymanowskiej T480 Polskie Młyny , która w domowych wypiekach sprawdza się rewelacyjnie. Składniki (forma 16 cm x 28 cm): 550 g cukinii 1/2 ły... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kocham..lubię..gotuję..
Autor
Effa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
cukinia, ciasto, tarta, lukier , galaretka, bułki, ciasto z galaretka, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia
Inne przepisy z Kocham..lubię..gotuję..
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję