Kruchy spód, warstwa kwaskowatego dżemu z czarnej porzeczki i pyszna bezowa pianka. Właśnie takie ciasto upiekłam w miniony weekend. Z blachy znikało w błyskawicznym tempie, więc chyba smakowało ;) Składniki na kwadratową blachę 24 cm: Ciasto kruche: * 3 szklanki mąki pszennej * 1/2 szklanki cukru * 250 g masła * 4 żółtka * 1 łyżka kwaśnej śmietany * 1 łyżeczka proszku do pieczenia Pianka bezowa: * 4 białka * 3/4 szklanki cukru Dodatkowo: * 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki (użyłam Orzech ) * garść płatków mi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...