Strucla makowa – przepis

Strucla makowa – przepis

Strucla makowa – przepis

Przepis na : deser

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Strucla makowa – przepis Strucla z makiem czyli makowiec – delikatne, mięciutkie i pachnące ciasto drożdżowe, nadziewane masą makową polane słodziutkim lukrem a z wierzchu posypane uprażonymi płatkami migdałów – po prostu pycha, na samą myśl ślinka cieknie, u mnie taka strucla znika z brytfanny jeszcze ciepła polecam. Makowiec Składniki na 2 strucle: 250ml mleko 600g mąka pszenna 1 jajko całe + 1 żółtko 20g drożdży 50g masła 60g cukru 1 łyżeczka soli 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Księga-Smaku

Warto przeczytać

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.