Rzeczą oczywistą jest, że Wielkanoc jajkiem stoi, ale przecież weganie też muszą coś jeść Dlatego dzisiaj przedstawiam Wam mazurka w wersji wegańskiej z czekoladą i suszonymi owocami. Musze przyznać, że ciasto wyszło smaczne i polecam je wszystkim na świąteczny stół Składniki: 3 szklanki maki 1 szczypta soli 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki musu jabłkowego 125 g KASI (dla wegan – z olejów roślinnych) Polewa: 50 g KASI (j. w.) 1 łyżka kakao 3 łyżki ksylitolu 2 łyżki mleka sojowego Dodatkowo Suszone owoce Dżem Miel... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...