Przepis na : śniadanie
Lubię kolorowe dania i takim jest właśnie jesienna tarta z cukinią, marchewką i burakiem. Misternie ułożone warzywa tworzą piękny wzór. Wbrew pozorom nie jest ona trudna w przygotowaniu. Ciasto: 200 g mąki pszennej (typ 450) 100 g masła (zimne z lodówki) 1 jajko 1/3 łyżeczki soli 1 łyżka zimnej wody Wszystkie składniki wkładamy do miski i zagniatamy szybko ciasto. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut. Formę do tarty smarujemy masłem i wypełniamy ciastem (można rozwałkować lub w... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Jestem kulinarnym samoukiem, uwielbiam eksperymentować i odkrywać nowe smaki w kuchni.