Babka z łatką z PRL-u

Babka z łatką z PRL-u

Babka z łatką z PRL-u

Babka z łatką z PRL-u    Dziś na deser poleca się ucierana babka z łatką z PRL-u . Taka maślana babka z kakao to tradycyjny, stary przepis, który znalazłam w wydaniu ,,Kuchni Polskiej" z lat 60. Ciasto udaje się za każdym razem, babkę naprawdę trudno zepsuć. Zobacz przygotowanie babki krok po kroku na filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Aby ucierana babka z kakao udała się idealnie, warto pamiętać o kilku istotnych kwestiach. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę poko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lekcje w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.