składniki: 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego krem: 500 ml mleka 4 żółtka 120 g cukru 40 g mąki ziemniaczanej 20 g masła ziarenka z 1/2 laski wanilii opcjonalnie: 60 ml śmietanki kremówki 30% 1/2 łyżki cukru pudru wykonanie: Ciasto francuskie tniemy na prostokąty ok. 5×10 cm układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy drugim papierem i blaszką. Pieczemy przez ok. 15 min. w ok. 200 st. C a następnie usuwamy blaszkę obciążającą oraz papier z wierzchu i dopiekamy na rumiano (prze ok.... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...