Kerststol to tradycyjne niemieckie ciasto bożonarodzeniowe, ale mnie wydaje się, że smaczne będzie o każdej porze roku...może nawet na Tłusty Czwartek :) Boże Narodzenie niedawno było, to może pozostańmy jeszcze w tym klimacie. Jeśli nie lubimy bakalii, no to raczej nie przypadnie nam do smaku. Składniki : 2 łyżki aktywnych, suchych drożdży 175 ml letniego mleka 75 g cukru pudru 1 duże lu 2 mniejsze jajka 75 g miękkiego, dobrego masła 1 łyżka przypraw do piernika 350 g mąki pszennej 250 g różnych suszonyc... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula