KRUCHO-DROŻDŻOWE ROGALIKI Z BIAŁYM MAKIEM

KRUCHO-DROŻDŻOWE ROGALIKI Z BIAŁYM MAKIEM

KRUCHO-DROŻDŻOWE ROGALIKI Z BIAŁYM MAKIEM

Rogaliki krucho-drożdżowe z nadzieniem z białego maku i bakalii... coś na wzór rogali świętomarcińskich. Jednak choć moje nadzienie nieznacznie się różni, to przepis na ciasto to już zupełnie inna bajka 😉 Moje rogale wykonane są z ciasta krucho-drożdżowego, a oryginalne rogale świętomarcińskie z listkującego się ciasta półfrancuskiego, które jest dość pracochłonne i wymaga pracy już dzień wcześniej przed pieczeniem. Niestety nie miałam w tym roku tyle czasu i poszłam na łatwiznę. Choć na pierwszy rzut oka moje rogali... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rogale, ciasto, mak, lukier , biszkopt, drożdżowe, ciastka , ciasteczka, mielone, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, ciasto drożdżowe, rogaliki drożdżowe, boże narodzenie, makowce, ciasto z orzechami, ciasto z makiem, ciasto na boże narodzenie, ciasta z masa, bez pieczenia, ciasto ucierane , ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, jajka nadziewane

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.