Kurczak w skorupie z masy solnej pieczony w żarze w ognisku
Kurczak w skorupie z masy solnej pieczony w żarze w ognisku
Gdy tylko wpadła mi w ręce książka „Mięso i inne przysmaki z ogniska, Carsten Bothe” stwierdziłam, że zwykłe kiełbaski pieczone nad ogniskiem – owszem są pyszne – ale to zdecydowanie za mało. To niesamowite ile wspaniałego jedzenia można przygotować w ognisku. Wszyscy znacie ziemniaki z żaru, ale czy wiecie, że ognisko to doskonałe miejsce do przygotowania gęsi, chilli con carne, camemberta w cieście, a także śniadania, kawy i jeszcze ciasta do niej. Metody są najróżniejsze – pieczenie w żar... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu OstryKęs
Autor
OstryKęs
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, ciasto, mięso, kurczak pieczony, ziemniaki, śniadania, kurczak z cytryną, sos do kurczaka, ciekawe przepisy, pierś, chilli, piersi, camembert, kiełbasa, grill, sosy, kiełbaski, mięsa pieczone, ciasto z kawą, kurczak na parze, czosnek w ziołach, masło czosnek, jak zrobić wodę z cytryna, kiełbasa z grilla, uda z kurczaka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, pieczone ziemniaki, ciasto z masa, ciasta z masa
Inne przepisy z OstryKęs
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję