CIASTO KRUCHE Z PORZECZKAMI I LEKKĄ BEZĄ

CIASTO KRUCHE Z PORZECZKAMI I LEKKĄ BEZĄ

CIASTO KRUCHE Z PORZECZKAMI I LEKKĄ BEZĄ

Przepis na : deser

    Idealne połączenie kruchego ciasta z kwaśną porzeczką i lekką,chrupiącą bezą - ciasto,które silnie uzależnia,przynajmniej mnie. Ciasto:   160 g mąki pszennej 160 g mąki krupczatki 160 g masła 5 żółtek 2 łyżki cukru pudru skórka starta z cytryny szczypta proszku do pieczenia   Beza:   5 białek 1 szklanka cukru szczypta soli 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej   Ponadto:   ok 600 g czerwonej porzeczki 3 łyżki mąki ziemniaczanej bułka tarta Obie mąki mieszamy z cukrem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.