Paluchy pizzowe - idealne na kolacje i na każdą imprezę

Paluchy pizzowe - idealne na kolacje i na każdą imprezę

Paluchy pizzowe - idealne na kolacje i na każdą imprezę

 Składniki: ( porcja na ok. 30 sztuk) (szklanka 250 ml) Mąka 500 g  Woda szklanka Jajko małe Drożdże 30 g Olej łyżka Cukier 1/2 łyżeczki Sól 1/2 łyżeczki Ketchup kilka łyżek Ser tarty 200 g Zioła prowansalskie Przygotowanie: Do miski rozkruszam drożdże, dodaje letnią wodę i rozpuszczam drożdże w wodzie. Do osobnej miski wsypujemy mąkę, jajko, cukier, sól, olej i drożdże. Wyrabiamy ciasto. W razie konieczności podsypać ciasto mąką lub dolać odrobinę wody ( konsystencja ciasta będzie zależała od wielk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.