Przepis na : deser
Galette to inaczej tarta rustykalna. Robi się ją z kruchego ciasta, ale do jej pieczenia nie używa się formy. To, co się w niej znajdzie, po prostu wykłada się na środek rozwałkowanego ciasta, którego brzegi zawija się do góry. W odróżnieniu od zwykłej tarty, ciasta na galette nie trzeba podpiekać, ani też nakłuwać czy obciążać, by nie rosło nadmiernie w trakcie pieczenia. Pigwa, z której owocami zrobiłem swoją galette, to roślina z rodziny różowatych i nie należy mylić jej z pigwowcem, który większość lud... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...